Foto: Bildbyrån

Kristianstad IK har plockat in Christian Engstrand. Målvakten Engstrand kommer även vara dubbelregistrerad för spel i samarbetsklubben Rögle BK.

Christian Engstrand har inte spelat i någon klubb denna säsong. Förra säsongen gjorde Engstrand 41 matcher för Mora i SHL. Den rutinerade målvakten har lång erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan där han förutom att han spelat i Mora även har representerat: AIK, Almtuna, Troja-Ljungby och Oskarshamn.

Kristianstad har haft problem med skador på sina målvakter under denna säsong. Just nu är både Joel Gistedt och Robin Wallin skadade vilket har gjort att en plats ledig för Engstrand.

Engstrand har under den senaste tiden tränat tillsammans med Linköpings juniorer.

Engstrand är inte med i dagens match då Kristianstad möter serieledarna Björklöven. Debuten blir speciell för Engstrand då Mora IK står som motståndare.

Så här beskriver Kristianstads tränare och sportchef Mikael Gath sitt senaste nyförvärv till Kristianstads hemsida.

– I Christian får vi en meriterad målvakt som har varit med och spelat viktiga matcher. I dessa matcher har han oftast presterat som bäst. Vi ser framemot att få en sund konkurrenssituation på målvaktssidan och känner oss nöjda med den inför slutspurten av serien.