Foto: Bildbyrån

Champions Hockey League kommer börja spelas 17 november. Det meddelar CHL på sin hemsida. Tidigare startdatum för turneringen var 6 oktober.

Turneringen CHL har redan fått genomgå förändringar på grund av coronapandemin. Tidigare har formatet sett ut som så att det har spelats gruppspel och sedan utslagningsmatcher i dubbelmöten för att få fram segraren i Champions Hockey League. Istället har CHL valt att ändra den biten i år och enbart köra slutspel på en gång.

Men det kommer även bli så att ligans startdatum ändras. Från början var turneringen tänkt att starta i början av september men sköts sedan fram en månad till 6 oktober. Men nu, med endast en månad kvar till betänkt turneringsstart skjuter CHL upp startdatumet ännu en gång.

På deras officiella hemsida meddelar de att nytt datum för start av Champions Hockey League är 17 november. Det blir även ett nytt upplägg gällande spelformen under de aktuella datumen.

Sextondelsfinalerna kommer spelas som returmöten 17- och 18 november. Det innebär att det bäst rankade laget av de som ska mötas drar fördel i att ha hemmaplan under båda mötena.

Detta gäller även i åttondelsfinalerna som spelas 24- och 25 november.

När det sedan vankas kvartsfinaler och semifinaler är det en vecka emellan och mötena sker på lagens vardera hemmaplaner.

Viktiga datum för CHL 2020/21

Sextondelsfinaler: 17 november med returmöten 18 november

Åttondelsfinaler: 24 november med returmöten 25 november

Kvartsfinaler: 8/9 december med returmöten 15 december

Semifinaler: 5/6 januari med returmöten 12/13 januari

Final: 9 februari

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här