Foton: Bildbyrån

Champions Hockey League går in i sitt slutskede och vi är nu framme vid semifinalerna. Av de fyra återstående lagen är tre SHL-klubbar. Luleå besegrade fjolårsvinnarna Frölunda i Göteborg med 3-2 samtidigt som Djurgården föll tungt hemma på hovet mot tjeckiska Mountfield med 3-1 i den första av två semifinaler. 

Frölunda – Luleå

Båda lagen kom ut på isen i Frölundaborg, den nylige JVM-bronsmedaljören och poängvinnaren Samuel Fagemo hade ett superläge att kunna ge ledningen till Frölunda i inledningen av matchen. Men Joel Lassinantti i Luleåmålet stod för en fin räddning och höll Fagemo borta från målprotokollet.

Istället var Luleå som kunde spräcka målnollan när Einar Emanuelsson skickade in 1-0 till bortalaget, ett mål han gjorde från knästående position, ett mycket vackert mål av Emanuelsson. Luleå skulle även hinna göra 2-0 innan perioden var slut genom Daniel Sondell.

I andra perioden var det Frölunda som kunde jobba sig tillbaka målmässigt genom att göra både 2-1 och 2-2 och det var helt jämt inför den sista perioden.

Sista perioden bjöd på mycket kamp och båda lagen skapade flera chanser att kunna göra mål. Det skulle tillslut bli bortalaget Luleå som avgjorde tillställningen när Jack Connolly satte dit slutresultatet 3-2.

Fördel Luleå inför returen som spelas om en vecka.

Semifinal två spelas tisdagen den 14:e januari.

Djurgården – Mountfield 

Djurgården kom inte alls upp i sitt spel i den första semifinalmatchen och publiken på hovet hade inte mycket att glädjas åt. Ett skadedrabbat Djurgården såg krampaktigt ut, det såg dock ut att kunna bli en trevlig kväll för djurgårds publiken när Gustav Possler gjorde 1-0 redan efter 2 minuter. Men efter det hade inte Djurgården mycket som stämde i spelet.

Istället var det bortalaget Mountfield som kunde både kvittera och gå ifrån och tillslut vinna matchen med 3-1.

Rejäl uppförsbacke för Djurgården som nu ska resa till Tjeckien för returmötet i nästa vecka. Ska Djurgården ta sig till final så krävs det att spelarna höjer sig både en och två nivåer till nästa match.

Semifinal två spelas tisdagen den 14:e januari. 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här