Frölunda har ännu en gång lyckats kvalificera sig för en CHL-final och detta blir klubbens 5:e final under de sex år som turneringen har spelats. Ett facit som ingen annan klubb ens är i närheten av. I denna final väntar tjeckiska Mountfield som aldrig tidigare har tagit sig vidare från gruppspelet i CHL. Det är även första gången som ett tjeckiskt lag spelar en final i CHL. 

De båda klubbarna vann sina respektive semifinaler. Frölunda besegrade Luleå över två matcher med resultatet 5-4. Mountfield å andra sidan besegrade SHL-klubben Djurgården med totalt 6-1.

Nu väntar alltså CHL-final för dessa två klubbar. En final som kommer att avgöras den 4:e februari och det är Mountfield som kommer vara hemmalag under finalen.

Lagen mötte varandra redan i gruppspelet då både klubbarna lottades i grupp H. I dessa dubbelmöten vann lagen varsin match. Frölunda vann mötet i Tjeckien med 4-3 och Mountfield tog hem segern när matchen spelades i Göteborg med 3-2.

Frölunda får anses vara favoriter inför den här finalen och skulle laget vinna finalen så är det klubbens fjärde CHL-titel och man försvarar då även sin titel från förra årets CHL.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här