Foto: Bildbyrån

Champions Hockey League väljer att skjuta upp starten av turneringen en månad till oktober, samt att turneringen skrotar gruppspelet och börjar direkt med utslagsrundor istället. Detta till följd av coronaviruset och dess spridning i Europa. 

– Vi förstår att den här förändringen av upplägget kommer oväntat men speciella tider kräver speciella åtgärder. Det är vårt mål att göra planeringen för de deltagande lagen så lätt som möjlig då alla just nu ställs mot utmaningar som aldrig tidigare förekommit. CHL-styrelsen är övertygade om att genom ett proaktivt beslut så hjälper vi klubbarna och tävlingskontoret att bättre förbereda sig inför den kommande säsongen, säger CHL:s ordförande Peter Zahner i ett pressmeddelande.

CHL skulle ha startat under september månad men har nu blivit framflyttat till den oktober och tanken är att turneringen ska starta den 6 oktober.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Turneringen har även valt att skrota formatet med gruppspel till nästa säsong och ändrar formatet till direkt utslagning från början. Det innebär att de 32 lagen som deltar i turneringen kommer ställas inför 16-delsfinal och utslagningar direkt. Sedan kommer lagen fortsätta att lottas fram och spela dubbelmöten fram till finalen. Finalmatchen kommer spelas i en direkt avgörande final som tidigare år.

– Vi har tittat på många olika scenarior de senaste veckorna och kommit fram till att detta är det mest rättvisa vi kan erbjuda, säger CHL:s ordförande Peter Zahner.

Deltagande klubbar från Sverige i CHL nästa säsong är Frölunda som är regerande mästare, Luleå, Skellefteå, Färjestad och Rögle.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här