Foto: Bildbyrån

Det är nu dags för Champions hockey league att kliva in i kvartsfinalspelet. Av de åtta lag som återstår så är tre av dessa från SHL. 

Under tisdagen så ska första mötet av dubbelmötet i CHLs kvartsfinaler spelas. Frölunda och Djurgården inleder sina kvartsfinaler på hemmaplan medan det tredje SHL laget Luleå börjar spela på bortaplan.

Djurgården – Red Bull München

Djurgården som slog ut Skellefteå i sin åttondelsfinalen och tog sig vidare till denna kvartsfinal ställs här mot tyska Red Bull München.
Djurgården börjar dubbelmötet med att spela på hemmaplan på hovet. Motståndarna München som i den tyska ligan dragit ifrån övriga lagen och leder nu serien med hela 10 poäng kommer bli en svår nöt för Djurgården att knäcka. Red Bull München var även fjolårsfinalister i CHL men fick där se sig besegrade av Frölunda.

Lausanne HC – Luleå Hockey

Luleå ska återigen ta sig an ett Schweiziskt motstånd efter att ha vunnit mot SC Bern med totalt 7-2 i åttondelsfinalerna och nu väntar Lausanne i kvartsfinal.

Luleå inleder dubbelmötet med att spela på bortaplan. Luleå är inne i en riktigt bra form spelmässigt och har 11 segrar på lagets 12 senaste matcher. Luleå toppar även SHL tabellen, motståndarna Lausanne ligger på en 5:e plats i den Schweiziska ligan.

Frölunda – EHC Biel 

Frölunda som är regerande mästrare i Champions hockey League stod för en makalös vändning i åttondelsfinalen mot Färjestad. Laget förlorade det första mötet med 6-1 och såg därmed avhängda ut inför returen. Men Frölunda ville annat och vann returen på hemmaplan med 8-2 och tog sig därmed vidare på totalt 9-8.

I kvartsfinalen väntar även för Frölunda schweiziskt motstånd i EHC Biel som besegrade tyska Augsburger med sammanlagt 4-3 i sin åttondelsfinal.

Det återstår att se om Frölundas Ryan Lasch kan fortsätta producera poäng för sitt lag, han toppar i nuläget poängligan i hela CHL med sina totalt 18 poäng.

CHL-Kvartsfinalerna första mötet

Tisdag 3/12
18.00
Frölunda – EHC Biel
Mountfield – EV Zug
Djurgården – Red Bull München

20.15
Lausanne – Luleå

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här