Foto: Bildbyrån

Det väntar tuffa dubbelmöten i CHL för våra svenska lag. Omgång fem spelas under tisdagen och onsdagen, omgång sex som avslutar gruppspelet spelas under nästa vecka, 15:e och 16:e oktober. Det är tufft matchande för SHL klubbarna som är med i CHL. Lagen ska ställa om från helgens omgång och ladda för europeiskt motstånd, för att sedan ladda om för SHL igen på torsdag och lördag.

Inget av de fem svenska lagen som deltar i årets Champions Hockey League har med två omgångar kvar lyckats kvalificera sig vidare till slutspel, alla lagen har dock fortfarande chans på avancemang så det väntar två spännande matcher för våra svenska lag.

Luleå spelar i Grupp C där man efter fyra matcher toppar gruppen före tyska Augsburger Panther på bättre målskillnad. Luleå har Belfast Giants kvar att möta i gruppen, man inleder på bortaplan på Nordirland på tisdag för att i nästa vecka möta lagen på hemmplan. Luleå kan vid seger på tisdag säkra avancemanget redan innan sista omgången har spelats.

Skellefteå AIK har en knivigare situation i Grupp E, laget är förvisso placerade på en andra plats i gruppen med två poäng ner till SC Bern. Nackdelen för Skellefteå är att man har de tuffast motstånd kvar att möta. Det väntar först en hemmamatch mot finska Kärpät för att sedan avsluta gruppen med att att möta samma lag på bortaplan. Kärpät toppar efter fyra omgångar gruppen och kan vid seger på tisdagen säkra avancemang. Vinner SC Bern en av sina matcher måste Skellefteå vinna minst en av matcherna mot Kärpet, och vinner SC Bern båda sina möten behöver Skellefteå göra samma sak för att ta sig vidare från gruppen.

Djurgården har allt i sina egna händer inför de två avslutande matcherna i Grupp F. Man börjar hemma på Hovet mot tyska Adler Mannheim innan man nästa vecka reser ner till Tyskland för att avsluta gruppen. För att Djurgården ska ta sig vidare från gruppen behöver laget ta minst en poäng på dessa två matcher. Laget har även råd att förlora båda matcherna mot Mannheim om tredje placerade Vienna Capitals skulle tappa poäng i någon av lagets två matcher mot polska GKS Tychy som redan är utslaget.

Färjestad avslutar gruppspelet i Grupp G på svårast möjliga vis. Man möter förra årets final lag, tyska Red Bull Munchen. Det är även tyskarna som leder gruppen en poäng före Färjestad. Man har dock fyra poäng ner till tredje platsen. Så seger i en av matcherna mot Red Bull räcker för att Karlstad laget ska ta si vidare från gruppen. Vid förlust i båda matcherna krävs det att HC Ambri-Piotta och HC Banska Bystrica vinner varsin match mot varandra i de två återstående matcherna för att Färjestad ska ta sig vidare.

Fjolårs vinnarna Frölunda  är indraget i ett riktigt getingbo i Grupp H. Efter fyra omgångar så ligger Frölunda på en andra plats med sju poäng. Leder gör Cardiff Devils från Wales med åtta poäng, trea ligger tjeckiska Mounfield HK. Det är Frölunda och Cardiff Devils som möter varandra i de avslutande två matcherna. Vinner Frölunda matchen på tisdag så har man väldigt goda möjligheter att gå vidare från gruppen. Skulle man dock förlora den inledande matchen så krävs det att resultatet i matchen Mountfield – Graz 99ers går göteborgarnas väg. Annars är det ett Frölunda som går ut till den avslutade matchen nästa vecka med kravet att man måste vinna, samtidigt som Mountfield måste förlora, annars är laget utslaget ur CHL.

Tider för matcherna som spelas Tisdagen 10/8

18:00
Frölunda – Cardiff Devils
Skellefteå – Kärpät
Djurgården – Adler Mannheim

19:30
Red Bull Munchen – Färjestad

20:30
Belfast Giants – Luleå

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här