Foto: Bildbyrån

Hela den här historien började med att spelaren Akim Aliu som har ett förflutet i bland annat AIK och Karlskrona anklagade den nuvarande Calgary Flames tränaren Bill Peters för grov rasism. Detta ska ha skett under tiden som Peters var hans tränare i AHL. Akim anklagade Peters för att ha använt n-ordet mot honom vid ett flertal tillfällen. Nu kommer även ytterligare anklagelser mot Peters när andra tidigare spelare går ut och berättar att Peters använt fysiskt våld mot dem. 

Det var när Akim Aliu la ut på sin Twitter och berättade om vad Bill Peters hade gjort under tiden som han tränade Akim i AHL under säsongen 2009-2010 som alla blickar riktades mot Bill Peters. Akim anklagade Peters för att ha kallat honom n-ordet vid flertalet tillfällen i omklädningsrummet på grund av att Peters inte gillade musiken som Akim spelade.

Detta är även något som två av Akims tidigare lagkamrater Simon Pepin och Peter MacArhur har intygat har hänt.

Efter detta så valde NHL att starta en utredning gällande rasism mot Bill Peters som nu är tränare för Calgary Flames, klubben har dock inte valt att sparka sin tränare utan säger att klubben vill vänta på utredningen innan de tar ett beslut.

Efter att Aliu hade publicerat vad han upplevde under tiden med Peters så har andra spelare även valt att gå ut och berätta sina historier från när de har haft Peters som tränare.

Den tjeckiske spelaren Michal Jordán gick även han ut på sin twitter och berättade om hur Bill använde sig av fysiskt våld mot spelarna under sin tid som tränare för Carolina Hurricanes.

Jordán förklarar att Peters är den värsta tränaren som han någonsin haft och skriver även följande på sin twitter: “Han sparkade mig och slog andra spelare i huvudet under matcherna. Sen låtsades han som inget hade hänt, Jag kunde inte tro mina ögon och att något sånt kunde ske i världens bästa liga” 

Det återstår att se om Bill Peters får vara kvar som huvudtränare i Calgary Flames efter anklagelserna mot honom. Bill själv har vägrat svara på några frågor gällande allt som skett

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här