Foto: Bildbyrån

I början på säsongen valde Dustin Byfuglien att inte komma tillbaka till Winnipeg Jets på grund av ”personliga skäl”. Tanken var att Byfuglien skulle komma tillbaka någon gång under säsongen, men nu ser comebacken ut att utebli. Nu vill Jets bryta kontraktet för att få råd med spetsspelare inför slutspelsjakten.

34-årige Dustin Byfuglien blev avstängd av Jets den 20e September efter att inte anslöt till lagets försäsongsträning i September. Det gick rykten om att veteranen skulle lägga skridskorna på hyllar, men Byfuglien själv sa att det handlade om personliga skäl som snart skulle vara utredda. Nu verkar situationen vara en annan, då mer än halva säsongen har gått utan ett ord från NHL-veteranen. Detta kom inte som någon chock för hans, något frustrerade, lagkamrater.

”Det är tufft att se någon lämna, men och andra sidan har han inte varit med oss under hela säsongen så situationen är egentligen oförändrad”, sa Jets center Mark Scheifele.

Jets har valt att inte kommentera situationen, men enligt amerikanska TSN så arbetar Jets och Byfuglien med att riva det nuvarande kontraktet. Jets ligger för nuvarande på en delad fjärdeplats i Central Division och slåss med näbbar och klor om en slutspelsplats och skulle vara i behov av att stärka upp truppen. Om Jets kan riva kontraktet skulle det hjälpa dem, då Byfugliens lön tar upp en stor del av Winnipegs nuvarande lönetak med sina 7,6 miljoner dollar per år. Vid ett brutet kontrakt kan Jets plocka in minst en spets-spelare, något som GM Kevin Cheveldayoff är medveten om och vill därför veta vad han har att jobba med inför deadline day 24e Februari.

”Först och främ, hur mycket pengar har jag tillgängliga från ett lönetaks-perspektiv?”, sa Cheveldayoff till nhl.com. ”Det ligger mycket på situationen med Byfuglien och vad som händer med honom”.

Byfuglien spelade totalt 869 matcher i NHL och gjorde 525 poäng. Han draftades av Atlanta Thrashers 2010 och vann Stanley Cup samma år efter att ha blivit trejdad till Chicago Blackhawks.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här