Foto: Bildbyrån

Brynäs damer hamnade på en tredjeplats i grundserien den gångna säsongen. Nu tappar man fem spelare inför nästa säsong, däribland stjärnduon Michela Cava och Johanna Olofsson. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Kanadensaren Michela Cava kom till Brynäs inför den här säsongen från seriekonkurrenten Modo och var en del av klubben storsatsning som innebar en tredjeplats i grundserien och en semifinalplats i slutspelet säsongen 19/20. Centern hamnade på en niondeplats i SDHL:s poängliga under säsongen. Men nu lämnar alltså Cava Brynäs.

Landslagsbacken Johanna Olofsson kom även hon från Modo inför säsongen och tar samma beslut som sin tidigare lagkamrat och lämnar Gävle.

Brynäs spelande sportchef Erika Grahm hade lagt fram ett bud till båda spelarna och hade gärna behållit dem.

– Det var två spelare med stora roller och som bar mycket istid i vårt lag under förra säsongen. Vi hade gärna fortsatt tillsammans, men de har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer, säger Grahm till Brynäs hemsida.

Tillsammans med nyheten om Michela Cava och Johanna Olofsson meddelar även Brynäs att man sagt upp kontrakten med Mariam El-Mahmadi och Hilda Törner samt att backen Georgina Farmans kontrakt löper ut utan att förlängas. 

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här