Foto: Matthew Fournier

SHL-laget Brynäs är en av de få klubbar som alltjämt lyckats hålla sig kvar i den högsta ligan och även tagit hem en stor mängd titlar. Trots detta har laget hittills haft en tuff säsong där man vid ett flertal tillfällen placerat sig mycket långt ner i tabellen. Nu agerar klubben och sparkar förbundskaptenen Tommy Sjödin samt assisterande tränaren Janne Larsson för att få en förändring i den nedåtgående trenden.

-Vi känner att vi inte har presterat tillräckligt bra i spelet ute på isen. Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match, säger tillförordnade sportchefen Andreas Dackell på lagets egna hemsida.

Från och med idag kommer laget istället att ledas av tidigare assisterande tränaren Magnus Sundquist, som är ny i klubben för säsongen. Mikael Holmqvist kommer i sin tur kliva in som ny assisterande tränare.

Sjödin kom in som huvudtränare för laget under förra säsongen och har funnits med i lagets ledning sedan 2015. Larsson har i sin tur varit med klubben under totalt ett decennium, men befordrades från videocoach till assisterande tränare i samband med Sjödins kliv uppåt. Sedan tidigare har laget även gjort sig av med sin tidigare sportchef under hösten.

SHL har just nu ett uppehåll under veckan och först den 13 november får vi alla se hur Sundquist lyckats sätta sin prägel på laget.