Foto: Bildbyrån

Brynäs sparkade Peter Andersson inför det stundande kvalspelet. Nu har klubben hittat sina ersättare i den välkända, men omeriterade duon, Josef Boumedienne och Nils Ekman.

Brynäs IF hamnade näst sist i SHL:s grundserietabell. Därmed tvingas storklubben att kvala sig kvar i Sveriges högstaserie, i ett sju matcher långt kval mot HV71.

Efter den sista grundseriematchen mot Oskarshamn meddelade klubben att man sparkar Peter Andersson, som styrt skutan i Gävle under hela säsongen. Samtidigt valde sportchefen Michael Sundlöv att säga upp sig.

Nu ser dock Brynäs ut att ha hittat sina tränare för det stundande kvalet. På sin hemsida presenterade man under söndagen den inte så välmeriterade tränarduon Josef Boumedienne och Nils Ekman. De båda har gedigna spelarkarriärer bakom sig i både NHL och dåvarande Elitserien samt med landslaget.

Josef Boumedienne har agerat scout åt NHL-klubben Columbus Blue Jackets sedan 2013, men aldrig haft ett huvudansvar på tränarbänken på denna nivån. Nils Ekman har sedan tidigare varit sportchef för Djurgårdens lag i SDHL, och under en kort period stått som assisterande tränare för laget men saknar annars även han erfarenhet från att leda ett lag på denna nivån.

Brynäs inleder kvalet mot HV71 på hemmaplan på tisdag. Då med en ny tränarduo.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här