Foto: Bildbyrån

Brynäs förlorade tungt mot Färjestad på hemmaplan och är i stort sett klara för att kvala ned till Hockeyallsvenskan. Brynäs måste vinna med 11-0 mot Oskarshamn i slutomgången för att klara SHL-kontraktet.

Under torsdagskvällen möttes Brynäs och Färjestad i Gävle. Brynäs behövde ta minst en poäng i matchen för att undvika kval mot HV71 gällande en plats till Hockeyallsvenskan.

Brynäs började matchen bäst och tog ledningen genom hänföraren Simon Bertilsson. Ledningsmålet betydde dock inte mycket. Efter hemmalagets ledningsmål kvitterade Färjestad. Laget från Karlstad fick sedan en smakstart på den tredje perioden och tog ledningen redan efter 30 sekunder.

Sedan fortsatte Färjestad på det vinnande spåret och gjorde ytterligare två mål innan matchens slut. Matchen i Gävle slutade 1-4 till Färjestad.

I och med resultatet är det nu i princip omöjligt för Brynäs att säkra SHL-kontraktet. Gävle-laget behöver vinna i slutomgången mot Oskarshamn med 11-0 för att slippa negativt kval mot Hockeyallsvenskan.

På lördag åker Brynäs till Oskarshamn för att spela den sista omgången i SHL, innan man med största sannolikhet spelar negativt kval mot HV71 i bäst av sju matcher.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här