Foto: Bildbyrån

Brian Cooper lämnar Björklöven efter en säsong och flyttar till Oskarshamn i SHL, därmed gör han Joe Cannata sällskap som även han sedan tidigare är klar för en flytt från Björklöven till Oskarshamn. 

Brian Cooper anslöt till Björklöven inför den gånga säsongen och blommade ut starkt under säsongen, från sin backplats blev det totalt 25 poäng på 49 matcher. Han blev även utsedd till Hockeyallsvenskan bästa back för sina insatser.

Brian Coopers spel gav eko i hockey Sverige och när säsongen ställdes in och det stod klart att Björklöven skulle bli kvar i hockeyallsvenskan så startades det rykten om olika klubbar som var intresserade av Cooper. Nu står det alltså klart att det blir en flytt till SHL-laget Oskarshamn.

– Jag såg Brian redan när han var i AIK för två år sedan och tyckte då att det var en spännande spelare. Han har ett riktigt bra år bakom sig och när vi började våra samtal var det inget snack om att han är en spelare som passar bra in i IK Oskarshamn, säger general manager Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Cooper har skrivit ett kontrakt med IK Oskarshamn som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här