Foto: Bildbyrån

Jay Bouwmeester är fortfarande inlagd på sjukhus efter att ha kollapsat i båset i matchen mellan St. Louis Blues och Anaheim Ducks natten till torsdag.
– Jay Bouwmeester mår väldigt bra på UCI Irvine Medical Center i Anaheim, rapporterar Blues GM Doug Armstrong.

Redan tio minuter in i matchen föll Bouwmeester ihop i Blues bås efter ett kort byte. Sjukvårdarna på plats var tvungna att använda en defibrillator för att återuppliva spelaren som drabbats av ett hjärtstopp. Spelaren fick tillbaka medvetandet direkt och fördes till sjukhus.

”Vi skulle vilja tacka lagläkare Ray Barile och hans team, plus Ducks medicinska team för deras snabba respons”, sa Armstrong i ett pressmeddelande. ”Det är aldrig ett bra läge för något sånt här att hända, men det kunde inte ha varit bättre än här i Honda Center med tanke på hur bra dem skötte sig. Tack till Honda Center för deras livsräddande insatser”.

Blues valde att spendera natten i Anaheim istället för att direkt flyga till Las Vegas torsdagens match mot Golden Knights. Detta för att spelarna inte ville lämna Bouwmeester utan att vara säkra på att han var i goda händer.

”Det kommer bli svårt att spela på torsdag, men vi har pratat med Jay och han är vid gott mod”, sa Pietrangelo. ”Det kändes bättre när vi såg att han mådde bra.. vi stannade igår kväll eftersom vi inte kände oss bekväma med att bara lämna honom utan att veta hur han mådde. Men hans pappa är med honom nu, och våra fruar stöttar Devon [Bouwmeesters fru] där hemma”.

Bouwmeester spelade sin 1,241 NHL-match när skadan inträffade, och har spelat hela åtta säsongen med St. Louis Blues där han även vann Stanley Cup med klubben förra säsongen. Den 36-årige veteranen draftades som nummer tre i NHL-draften 2002, och har sedan dess hunnit representera Blues, Florida Panthers och Calgary Flames.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här