Foto: Bildbyrån

Boston Bruins åkte på en storförlust i tredje matchen mot Tampa Bay Lightning. De sistnämnda vann med hela 7-1 och har kopplat ett litet grepp om matchserien.

Inatt spelades den tredje matchen av sju i matchserien mellan Tampa Bay Lightning och Boston Bruins. Inför nattens match stod det oavgjort 1-1 i serien och vinnaren av nattens match skulle få sig ett litet grepp om motståndaren.

Och det var Tampa Bay Lightning som drog det längsta strået, och som de gjorde det. Tampa Bay vann med hela 7-1 mot Boston Bruins i en match som nästan bara hade ett lag på banan.

Noterbart är också att laget fick sex olika målskyttar i matchen, vilket visar på den bredd man har i laget, som också gör Tampa till en av storfavoriterna till att ta hem Stanley Cup i oktober.

Inatt spelades även den tredje matchen mellan Dallas Stars och Colorado Avalanche. Inför natten hade Dallas Stars en bekväm 2-0 ledning i serien och hade med en vinst inatt kunnat utöka den ledningen. Men istället var det Colorado som kunde reducera matchserien efter en oerhört viktig vinst med 6-4. Kaptenen Gabriel Landeskog och André Burakovsky stod för ett mål vardera i vinsten.

Så står det i slutspelets matchserier

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1-2 i matcher

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 2-1 i matcher

Philadelphia Flyers – New York Islanders 1-1 i matcher

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 1-1 i matcher

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här