Foto: Bildbyrån

Adam Boqvist draftades tidigt i första rundan i NHL-draften 2018 och spås en lysande framtid i Chicago Blackhawks. Efter att ha gjort mål och bidragit med två imponerade insatser i de första försäsongs-matcherna tror Blackhawks general manager Stan Bowman att Boqvist är redo för NHL.

“Jag tycker Adam har utvecklats tillräckligt mycket.”, sa Bowman i en intervju med NBC. “Grejen med honom har alltid varit hans fysik och styrka, och det har han jobbat på att förbättra. Jag måste ge honom cred för jobbet han lagt ner, speciellt i sommar, men också i slutet på förra säsongen. Men han måste fortsätta att mogna och utvecklas fysiskt. Med det sagt tycker jag att han är redo för NHL”. 

Boqvist spenderade förra säsongen med London Knights i den kanadensiska juniorligan OHL där han producerade 60 poäng (20 mål, 40 assist) på 54 matcher. Boqvist gjorde även 10 mål på 11 matcher i slutspelet, flest mål av samtliga backar i ligan. 

Boqvist unga ålder öppnar upp för möjligheten att fortsätta i OHL om han inte tar plats i Blackhawks trupp när försäsongen är avslutad. GM Stan Bowman vill dock att 19-åringen utvecklas i Chicagos farmarlag, Rockford IceHogs. 

“Nackdelen med att gå tillbaka till juniorligan är att vi inte kan kalla upp honom på hela säsongen. Han är en spelare vi vill ha tillgång till, oavsett om han är i Chicago eller i Rockford”, förklarade Bowman till NBC.

Bowmans kommentar indikerar att Boqvist inte är långt borta från NHL-spel. Svensken har tre matcher på sig att slå sig in i Blackhawks trupp innan säsongen börjar den 4e Oktober.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här