Foto: Bildbyrån

Robin Lehner var tillbaka mellan stolparna för första gången sedan 21:a Januari, men trots storspel åkte Chicago på ännu en förlust efter att ha blivit rånade på ett ledningsmål med 65 sekunder kvar av matchen. Med 18 dagar kvar tills att övergångsfönstret stänger är Lehners framtid fortsatt osäker.

Robin Lehner är högt upp på många lags önskelista under värvningsfönstrets sista veckor. Svensken har öppet sagt att han är villig att flytta om Chicago inte erbjuder honom en tillräckligt hög lön i nästa kontraksförhandling, vilket startat spekulationer huruvida målvakten är på väg bort.

I natt var Lehner tillbaka mellan stolparna efter att suttit på bänken sedan 21:a Januari. Comebacken slutade i förlust mot Boston Bruins på övertid, trots en storspelande Lehner. Förlusten blev extra smärtsam, då Blackhawks satte 2-1 med minuten kvar – ett mål som blev felaktigt bortdömt. Chicagos forward Drake Caggiula satte 2-1 med 65 sekunder kvar under en avvaktande utvisning, men domaren hade redan blåst av spelet för handpassning.

”De gjorde ett misstag när de blåste i pipan”, sa Blackhawks tränare Jeremy Colliton uppgivet efter matchen. ”Det är inte mycket man kan göra åt nu, gjort är gjort”.

Stor förvirring uppstod efter målet, då Blackhawks firade som om de avgjort matchen medans Bruins spelare flockades runt domaren som redan blåst av spelet. Bruins tränare Bruce Cassidy hörde avblåsningen och var aldrig orolig.

”Vi hörde avblåsningen från båset, så om de hade godkänt målet hade jag sagt: vänta nu, spelet var definitivt avblåst”, sa Cassidy till nhl.com efter matchen.

Lehner räddade hela 38 skott i comebacken, och kände sig relativt nöjd trots förlusten.

”Boston är ett av de bästa lagen i hela ligan och vi hängde med hela matchen. Vi kunde lätt ha vunnit ikväll, så vi har definitivt växt som lag”, sa en hoppfull Lehner efter matchen.

Blackhawks ligger för närvarande 4:a i den Västra divisionen, 6 poäng från Colorado på den sista slutspelsplatsen. Laget har dock tre matcher mer spelade än Avalanche, vilket betyder att avståndet mest troligen kommer att växa. Lehners framtid är fortsatt ett frågetecken med 18 dagar kvar tills att övergångsfönstret stänger.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här