Foto: Bildbyrån

Nu är det bekräftat att Björn Hellkvist lämnar Modo Hockey för att istället ingå i Leksands nya tränarteam.

Direkt efter säsongen stod det klart att Leksand var intresserade av att ta över Modo Hockeys succétränare Björn Hellkvist. Nu har klubbarna kommit överens och Hellkvist ansluter till Leksands IF nya tränarteam som kommer att bestå av Björn Hellkvist, Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg.

Så här uttalar sig MODO Hockeys styrelseordförande Ulf Strinnholm.

– Vi har gjort bedömningen att förtroendet för Björn Hellkvist är förbrukat i föreningen bland våra sponsorer och supportrar. Hellkvist kommer därför inte att leda laget den kommande säsongen. Vi har efter en tids förhandlingar med en annan klubb nu hittat en lösning som är bra för MODO Hockey.

En som är betydligt gladare över att få klart sitt nya tränarteam är Leksands IFs General Manager Thomas Johansson. Johansson uttalar sig så här till föreningens hemsida.

 -Det är ett otroligt spännande tränarteam. Vi har velat bygga ett team med olika hockeykompetens som kan ta Leksand till nästa nivå vad gäller kravbild, utveckling av spelsystem och utbildning av individen. Vi ska ha en hög kravbild varje dag, på alla träningar och alla matcher. Idag är spelarna väldigt måna om sin egen utveckling, och det är extremt viktigt att ha ett tränarteam som brinner för att utveckla individer. På så sätt blir vi också attraktiva som förening för spelare runtom i landet och världen.