Foto: Bildbyrån

Björklöven har gjort klart med en ny förstemålvakt. NHL- och OS-meriterade kanadensaren Kevin Poulin är klar för spel med Umeå-klubben nästa säsong.

Under den gångna säsongen var Joe Cannata en stor anledning till att Björklöven gick som tåget i Hockeyallsvenskan. Till den här säsongen har Cannata lämnat Umeå för spel i Oskarshamn till kommande säsong, vilket gett Per Kenttä och Björklöven ett hål att fylla.

Nu ser de ut att ha hittat rätt. Under tisdagen presenterade Björklöven en ny målvakt på sin hemsida, och det är en meriterad sådan.

Kanadensaren Kevin Poulin kommer senast från spel i Los Angeles Kings farmarlag Ontario Reign i AHL. Tidigare har Poulin stått ett 50-tal matcher i NHL för New York Islanders, där han debuterade som 20-åring.

Men sedan dess har den nuvarande 30-åringen mest befunnit sig i AHL, och de senaste åren ute i Europa i bland annat Kroatien, Kazakstan och Tyskland. Han representerade också Kanada i Olympiska Spelen 2018.

Men nu är det svensk is som gäller för Kevin Poulin. Något som glädjer Björklövens sportchef Per Kenttä.

– Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han har bra storlek men är ändå atletisk och läser spelet bra. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven, säger han till klubbens hemsida.

Kevin Poulin har skrivit på ett 1+1 kontrakt med Björklöven. Klubben meddelar att det andra året på kontraktet endast gäller om klubben tar sig upp till SHL.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här