Foto: Bildbyrån

Björklöven kunde följa upp hemmaförlusten senast med att vinna med 0-3 mot Modo i match två av den hockeyallsvenska finalen. Detta inför ett tomt Fjällräven Center. 

Efter regeringens beslut att inte släppa in fler än 500 åskådare till ett event bestämdes det att resten av den allsvenska hockeyfinalen kommer spelas utan publik med start idag i Örnsköldsvik.

En ekande tom arena tog emot hemmalaget Modo och motståndaren Björklöven. Den första matchen i matchserien slutade 3-4 efter förlängning till Modo som inför dagens match satt i förarsätet.

Efter en första period med lågt tempo var det bortalaget från Umeå som skulle ta taktpinnen i matchen. Fredric Weigel styrde in Zach Palmquists skott till 0-1 innan Tyler Vesel hunnit utöka till 0-2 innan den andra periodens slut.

I den tredje stängde Björklöven ner matchen och kunde avfärda hemmalaget med Alex Hutchings 0-3 mål med fem minuter kvar att spela. Joe Cannata i Björklövens mål gjorde en bra match och fick hålla sin första nolla i matchserien. En tråkig nyhet för Modo var att stjärnan Adam Tambellini klev av matchen i den tredje perioden med en förmodad skada.

Matchserien står efter två matcher spelade 1-1. Nästa match spelas i Umeå på lördagen den 14 mars. Även den matchen spelas inför tomma läktare.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här