Foto: Bildbyrån

Det kraftiga snöfall som dragit in över norra Sverige har nu tvingat Björklöven att stänga ner sin hemmaarena A3 arena, detta efter att limträbalkarna i arenan börjat ge vika och därmed finns det risk att taket raser in. Det är Umeås kommun som har beslutat att arenan ska stängas och därmed är lördagens derbymatch mot Modo och Björklövens match mot Södertälje på måndag i fara då matcherna inte kommer kunna spelas i arenan. 

Det är tidningen Västerbottens-kuriren som rapporterade att under tisdagen ska ha börjat knaka inne på A3 Arena, detta till följd av den kraftiga snömängd som kommit i staden. Detta fick kommunen att agera och stänger därför arenan då det finns risk att taket rasar in.

– Vi har gjort bedömningen att vi stänger hallen både lördag och för måndagens match, säger Lars Karlsson, fastighetsförvaltare på Umeå kommun till Västerbottens-kuriren.

Björklöven som har sitt kansli inne i arenan fick utrymma sina lokaler under fredagen och klubben har även lyft ner jumbotronen från taket för att minska belastningen.

Det är limträbalkarna i arenan som börjat vika sig en aning;

– Det är ett tidigt tecken, en konstruktör kommer att inspektera hallen för att skapa sig en uppfattning säger Lars Karlsson till VK.

Då arenan inte är tillgänglig för spel till lördagens match mot Modo och matchen på måndag mot Södertälje så kommer antingen matcherna att flyttas till en annan plats eller så kommer dem att spelas vid ett senare tillfälle.