Foto: Bildbyrån

Efter tolv år utomlands vänder nu Linus Omark hem till Luleå Hockey. Fixstjärnan har skrivit på ett treårskontrakt med klubben, det meddelar Luleå på sin hemsida.

Linus Omark är en av Luleå Hockeys största exporter genom alla tider. Stjärnan spåddes en lysande framtid när han lämnade Luleå efter säsongen 2008/09 för spel i KHL och Dynamo Moskva. Efter en succésäsong i KHL gick flytten till Edmonton Oilers i NHL, där det blev spel under två säsonger. Men förutom några fler enstaka matcher i NHL, har succén i världens bästa liga uteblivit.

Istället har Linus Omark varit en av Europas bästa poänggörare under tio år, där han spelat i KHL men också i den schweiziska högstaligan. Men nu är det återigen dags för spel i Sverige för den stora poängkungen. Under måndagen presenterade Luleå sin hemvändare på klubbens hemsida.

– Det känns nu extremt roligt att vi nu kan presentera honom som vår spelare kommande säsong. Alla vet vad han presterat under sin karriär och det skall bli oerhört roligt att få jobba med honom igen, säger Stefan Nilsson, General Manager till Luleås hemsida.

Huvudpersonen själv förklarar sitt och familjens beslut att flytta hem till Luleå igen efter en drös med år utanför Sveriges gränser.

– När vi väl fattat ett beslut i familjen att flytta hem så känns det nu väldigt bra att jag får återvända till Luleå Hockey och få dra på mig föreningens färger igen. Jag längtar redan nu till att vi kommer samlas igen och gå på is tillsammans om mindre än en månad, säger Omark och fortsätter:

– Det är en lång säsong och hårt jobb som väntar för mig och för hela laget. Tanken är att jag skall visa hela mitt register och bidra med dom saker som jag är duktig på. Och jag brinner verkligen för att få vinna tillsammans med Luleå Hockey och att vi skall addera ytterligare SM-guld till föreningen.

Linus Omark kommer närmast från spel i Genevé i den schweiziska högstaligan. Där slutade han två i poängligan förra året med 61 poäng på 49 matcher. Omark har skrivit på ett treårskontrakt (1+2) med Luleå Hockey. Han kommer efter denna säsongen ha möjligheten att återvända till Geneve, vilket finns som en klausul i hans kontrakt.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här