Foto: Wikimedia

Idag inleds oktobers spelomgångar i Champions Hockey league, där lagen kommer spela sina två sista gruppspelsmatcher innan de främsta lagen tar sig vidare till slutspelet.

Frölunda har två möten med danska Aalbort Pirates kvar att spela, där det första mötet sker redan ikväll på hemmaplan. Matchen går att se hos Viasat Hockey eller i Viaplay.

För Malmö väntar dubbla matcher mot München som just nu toppar tabellen. Även här sker det första mötet ikväll och denna match kan du se i SVT Play.

Skellefteå befinner sig just nu i den finska huvudstaden där de ikväll spelar match mot IFK Helsinki, som sedan gästar de svenska på tisdag. Denna match kan du se i TV3 Sport.

Även för Djurgården väntar finsk motstånd i de sista matcherna och då i form av klubben Tappara. Ikväll sker mötet mellan lagen i den svenska huvudstaden och du kan följa det hela i SVT 2.

Det lag som ligger sämst till av de svenska är Växjö som placerar sig som trea i sin grupp med endast tre poäng efter fyra matcher. I de två sista mötena ställs man mot gruppen jumboplacerade lag Cardiff och det krävs full pott i båda matcherna, samtidigt som Bern vinner över Salzburg i båda deras möten för att det svenska laget ska kunna gå vidare. Dagens match för klubben går att se i SVT Play.

Vem är redan klar för slutspel?

I några grupper har redan nu lag fått med sig tillräckligt med poäng för att kunna säkra ett avancemang. I grupp B har München kunnat säkrat ett avancemang och förhoppningsvis blir Malmö det andra laget att gå vidare. I grupp G är Bern med 11 av 12 möjliga poäng klara för slutspel, precis som Pilsen i grupp H som vunnit alla sina matcher.