Foto: Matthew Fournier

William Nylander har haft en lite kämpig period med en långdragen kontraktsförhandling med sin klubb Toronto Maple Leafs. Eftersom hans kontrakt hade gått ut var de båda parterna tvungna att komma överens innan den 1 december. I sista stund blev det klart att Nylander hade skrivit på ett nytt sexårskontrakt med klubben, vilket vi också berättat om tidigare. Det innebar att Nylander innan kontraktet inte fick träna med klubben utan fick träna med AIK:s juniorer, och med detta i åtanke är det inte konstigt att han haft en lite knackig start på sin korta NHL-säsong.

Men i den tredje matchen lossnade det äntligen för Nylander som hjälpte Toronto till en 4-1 seger mot Carolina Hurricanes under tisdagen. Med sina två målgivande passningar blev han även utsedd till matchens lirare. Detta var det kanadensiska lagets första seger sedan Nylander återvände till truppen. Speciellt hans framspelning till 3-1 målet som kom efter fem spelade minuter i den tredje perioden var något alldeles extra. Han erövrade själv pucken i mittzon och tog sig snabbt över blålinjen i ett två-mot-en-läge. En snygg passning fram till Patrick Marleau ledde då fram till 3-1.

Nylander deltog också när Toronto mötte Tampa Bay natten till fredag. Nylander stod för en bra insats men trots detta så föll Toronto med klara 4-1. Lagkamraterna är trots förlusten mycket glada över att ha honom tillbaka i laget. Bland annat så har backen Morgan Rielly kallat honom för en fantastisk spelare och sagt att det inte råder några tvivel om att han är tillbaka i gammal god form. Coachen Mike Babcock har varit lite mindre generös med lovorden och har kommenterat att Nylander fortfarande har lite att jobba med.

Håkan Rink