Foto: Bildbyrån

Colorado Avalanche går som tåget i Stanley Cup-slutspelet. Till nästa säsong får de en svensk förstärkning i form av VM-spelaren Andreas Wingerli som skrivit på för ett år med organisationen.

Andreas Wingerli har gjort succé under säsongen i Skellefteå AIK. Tillsammans med Jesper Frödén och Jonatan Berggren imponerade Wingerli stort i SHL. Den framgångsrika säsongen premierades med en plats i Johan Garpenlövs VM-trupp till mästerskapet i Riga.

Tre Kronors resultat i VM var inte tillräckligt bra då Sverige åkte ur redan i gruppspelet. Men Andreas Wingerli var en av få ljusglimtar i turneringen för svensk del. Med sin snabbhet på skridskorna, offervilja och energi imponerade Wingerli turneringen igenom. Nu står det klart att Lycksele-sonen spelar i Nordamerika till hösten.

Ända sedan 2015 har Wingerli spelat för Skellefteå AIK, den enda klubb han representerat på seniornivå. Men nu väntar alltså nya äventyr för honom när han nu skrivit på ett kontrakt med Colorado Avalanche i NHL.

Colorado var inför säsongen oddsfavoriter, hos flera spelbolag, att ta hem Stanley Cup. Under säsongen har de visat varför. Man vann hela grundserien i NHL och har gått som tåget hittills i slutspelet. Ett tufft lag att slå sig in i för Wingerli till hösten, men också en härlig utmaning.

Kontraktet med Colorado Avalanche är skrivet på ett år. Wingerli kommer att ansluta till lagets försäsongsläger redan i sommar.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här