Foto: Bildbyrån

Coronapandemin gör inte bara att matcherna spelas inför tomma läktare. Även spelschemat har ändrats till följd av covid-19, detta då lagen har fått möjligheten att kunna flytta fram ett antal matcher som skulle ha spelats nu i början av säsongen till senare datum. Detta har lätt till att tabellen är väldigt haltande så här i inledningen. Djurgården som under söndagen äntligen fick spela sin premiär gjorde det samtidigt som lag som Färjestad och HV71 redan hunnit med att spela tre matcher av säsongen.

Men nu är i alla fall alla lag igång när Djurgården en vecka efter många av de andra lagen fick äntra isen och starta säsongen med sin premiärmatch. Inför ett folktomt hovet ställdes Djurgården mot Frölunda som i sin premiär en vecka tidigare spelade väldigt bra hockey och vann mot HV71 med 3-0.

Kanske var det även avsaknaden av matcher som ställde till det för Djurgården under sin premiär för här var det Frölunda för i stort sett hela slanten. Bortalaget fullkomligt bombade iväg skott och hade inte Djurgårdens målvakt Mantas Armalis gjort en fenomenal insats hade nog siffrorna blivit än större till bortalaget.

För även om Djurgården skapade lite halvchanser och hade en del puck i inledningen av matchen så var det Frölunda som var det hetare laget. Men Mantas i Djurgårdens mål höll tätt och första perioden slutade 0-0.

Frölunda fortsatte att ösa på i andra halvlek och skicka iväg skott efter skott, men Mantas var som en mur och höll Djurgården kvar i matchen. Men när det återstod fyra minuter av den andra perioden så fick även Mantas ge sig och Frölunda kunde spräcka mål nollan när Mattias Norlinder gjorde 1-0.

Till den sista perioden så försökte Djurgården komma till farliga chanser men Frölunda hade full kontroll på matchen. Men Frölunda lyckades aldrig riktigt punktera matchen tack vare Mantas som fortsatte hålla liv i matchen. När sedan Djurgården i slutskedet av matchen valde att forcera ordentligt och plocka ut Mantas för att spela med en man mer på isen så straffade det sig istället bakåt. Joel Lundqvist kunde sätta 2-0 i tom målbur med mindre än 1 minut kvar att spela av matchen.

Djurgårdens premiärmatch blev alltså en förlust med 2-0 mot Frölunda i en match där allt egentligen handlade om Djurgårdens målvakt Mantas Armalis som totalt räddade 40 skott under matchen men inte ens han kunde alltså rädda poäng till hemmalaget.

Förlusten för Djurgården betyder att laget därmed direkt i inledningen av säsongen bryter sin svit på 16 matcher utan förlust som laget hade i slutet av förra säsongen.

Segern för Frölunda innebär att laget nu har två raka segrar i inledningen och att laget fortfarande inte har släppt in något mål.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här