Foto: Bildbyrån

AIK Hockeys kris fortsätter. Laget åkte ikväll på ännu ett nederlag borta mot Timrå och ligger nu sist i HockeyAllsvenskan med tio poäng upp till nästjumbon Mora. Nu öppnar tränare Bobo Simensen upp för fler nyförvärv. 

Det var inte många som trodde att AIK skulle ha en chans när de gästade Timrå efter att ha mött Södertälje dagen innan. Ett utvilat Timrå satte gasen i botten från start och ledde med hela 4-o efter den första perioden. Matchen slutade hela 6-1 till hemmalaget.

En märkbart frustrerad tränare Bobo Simensen var krass efter den femte raka förlusten.

”Det var inget snack om saken”, sa Simonsen till Sportbladet efter matchen. ”Det finns inga ursäkter och inga bortförklaringar. Vi möter ett lag som är bättre än oss och vi var inte tillräckligt bra”, sa AIK-tränaren efter 1–6-förlusten.

För några veckor sedan värvade AIK in den finske målvakten Mika Järvinen i ett försök att ta sig ur krisen. Nu öppnar Simonsen upp för att det kan tillkomma fler nyförvärv.

”Det är viktigt att vi får lite ny energi och kanske lite nya spelare så att vi får lite konkurrens på forwardssidan. Det utbildar och utvecklar.”, sa Simonsen till Sportbladet.

AIK spelar sin nästa match den 4:e Januari 2020, då de gästar Västervik som bara ligger en poäng ovanför strecket. En måste-match för AIK, som redan nu kan ha börjat förbereda sin för att spela kvalserien i vår.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här