Foto: Bildbyrån

AIK fortsätter att plocka tillbaka spelare som var med och bidrog till att laget vann hockeyallsvenskan 2018/2019. Först tog AIK tillbaka Anton Holm och Fredric Weigel och nu står det klart att ytterligare tre återvändare ansluter till AIK:s lagbygge till nästa säsong. 

AIK väljer att plocka tillbaka backduon Simon Fernholm och Filip Windlert samt forwarden Nicklas Heinerö.

Simon Fernholm som kom till AIK inför säsongen 2016/2017 valde att lämna laget till denna säsongen för att spela med hockeyallsvenska konkurrenten Vita Hästen, men nu efter en säsong så är Fernholm återigen klar för spel i AIK. Windlert kom till AIK säsongen efter Fernholm och blev snabbt en viktig pusselbit i AIK och var under den lyckosamma säsongen 2018/2019 assisternade lagkapten. Även Filip Windlert lämnade AIK inför förra säsongen då han valde att testa lyckan i finska liiga-laget TPS, men nu har han skrivit ett kontrakt med AIK och återvänder till Stockholm.

Kontraktet med Fernholm är skrivet över nästa säsong medans kontrakt med Windlert är på två säsonger.

AIK väljer även att plocka hem en femte hemvändare i form av forwarden Nicklas Heinerö, efter att ha lämnat AIK efter säsongen 2016/2017 är han nu tillbaka i AIK. Heinerö som har spelat i klubbens olika juniorlag tidigare i karriären kommer senast från SHL och Oskarshamn, men nu återvänder han i sin tredje sejour i AIK där ett kontrakt på två år har skrivits.

– Att få vara tillbaka i Stockholm och AIK känns väldigt kul och inspirerande. Att även åter få vara med Håkan Åhlund känns mycket bra. Vi känner varandra och jag har ett stort förtroende för honom, säger Heinerö till klubbens hemsida.