Foto: Bildbyrån

AIK har en riktigt dålig säsong bakom sig där laget slutade hopplöst sist i hockeyallsvenskan. Nu väljer klubben att rensa upp i truppen och hela 18 spelare får lämna till nästa säsong. 

AIK gick från att vinna hockeyallsvenskan säsongen 2018/2019 till att sluta hopplöst sist året efter. Nu väljer AIK att satsa på att bli ett topplag igen och ökar spelarbudgeten med 20% jämfört med säsongen som varit. I denna satsningen har klubben även valt att plocka in Roger Melin i ett sportråd och tagit hjälp av ett investeringskonsortium för att skapa en mer ekonomisk trygghet i klubben.

Som ett led i denna satsning väljer även klubben att rensa i spelartruppen och hela 18 spelare får lämna. Spelarna som får lämna AIK och söka sig till andra klubbar är; Robin Wallin, August Hedlund, Mika Järvinen, Johannes Jönsson, Johan Larsson, Rickard Blidstrand, Joakim Lilliehöök, Jonatan Asplund, Gustav Bouramman, Isac Heens, Simon Wassberg, Alexis Binner, Emil Aronsson, John Henrion, Sam Marklund, Jacob Dahlström, Hugo Leufvenius och Cody Bradley.

Detta gör att AIK nu endast har fem spelare på kontrakt till nästa säsong, flera nyförvärv kommer att presenteras av klubben den närmaste framtiden och en spelare som det ryktas om en återkomst i klubben är Anton Holm som var en viktig poängspelare i AIK under säsongerna 2017/2018 och 2018/2019 innan han lämnade för ett äventyr i finska Åbo och sedan avslutade den gånga säsongen i Skellefteå AIK, men nu ryktas han alltså vara påväg tillbaka till AIK.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här