Vegas Golden Knights har valt att sparka huvudtränare Gerard Gallant efter drygt två säsonger på posten. Peter DeBoer, som sparkades av San Jose Sharks i December,  tar över som huvudtränare. Detta var det sjunde tränarbytet i NHL denna säsong.

För några timmar sedan annonserade Golden Knights att huvudtränare Gerard Gallant sparkas som huvudtränare. Ett något oväntat beslut, då Gallant tog laget till Stanley Cup-final redan den första säsongen, och Golden Knights tog sig till slutspel även ifjol. Laget ligger på en femteplats i sin division, på delad andraplats i Wild Card-tabellen. Klubben sparkade även assisterande tränare, Mike Kelly.

”Det som låg bakom beslutet var att att jag, som manager, hade en känsla av att situationen inte var som jag önskat”, sa sportchef Kelly McCrimmon. ”Vi har underpresterat lite, och det ligger inte bara på Mike och Gerard, men ibland måste man göra förändringar. Vi försöker göra allt vi kan för att förbättra Golden Knights som organisation, och det är det vi gjort i det här fallet.

Efter att Vegas vann fyra raka matcher har de nu förlorat lika många i rad. Laget har underpresterat, och konsensus i spelartruppen verkar vara att Gallant kommer att bli saknad.

”Jag är arg på mig själv för att jag lät det hända”, sa målvakt Marc-Andre Fleury. ”Det är tufft för gruppen, för laget, att ha kostat två tränare jobben. De har alltid varit ärliga med oss och respekterat oss spelare, och det finns inget ont att säga om dem. De älskar sporten, och älskar att komma till rinken varje dag”.

Mark Stone håller med sin målvakt.

”Det är en tuff dag. Vi alla hade en massa respekt för tränarna”, sa Stone till nhl.com. ”Vi älskade att spela för Gerard, framförallt spelarna som varit här sedan dag ett. Jag var bara här ett år, men älskade att spela för honom”.

Tränarbytet var det sjunde den här säsongen. Utöver Gallant har Peter Laviolette (Nashville), Jim Montgomery (Dallas), John Hynes (New Jersey), Mike Babcock (Toronto) och Bill Peters (Calgary) också sparkats under den pågående NHL-säsongen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här