Här hittar du all information om slutspelet i Svenska damhockeyligan säsongen 2021/2022. När gruppspelet är över i den högsta ligan på damsidan går de bästa lagen vidare till slutspelet, där en svensk mästare tas fram. Av de tio lagen som deltar i SDHL tar sig åtta vidare till SM-slutspelet, som inleds med kvartsfinaler. Det är de åtta lagen som placerar sig överst i grundseriens tabell som avancerar till slutspel, vilket innebär att man måste kämpa från säsongens start för att kunna gå hela vägen.

Här kommer vi efter grundserien är över presentera ett slutspelsträd där du kan följa lagens väg mot den stora finalen. Vi kommer även lägga upp det fulla spelschemat för matcherna som kommer att spelas.

SM-Slutspelet säsongen 2021/2022

De åtta slutspelslagen delas in i par utifrån sina placeringar i tabellen, där det högst placerade laget möter det lägst placerade (lag 1 mot 8, lag 2 mot 7 osv.). Lagen möter sedan varandra i bäst av tre matcher i kvartsfinalerna. Semifinalerna består av bäst av fem matcher. Man spelar enligt detta upplägg hela vägen fram till och med finalen, där det då är två lag kvar som gör upp om mästartiteln i bäst av fem matcher.

Direktkval till SDHL

Samtidigt som de åtta bästa lagen kämpar om ligatiteln, får de två sämst placerade lagen försvara sina platser i ligan till nästkommande säsong. Detta sker i form av ett kval, där nian och tian i SDHL ställs mot de bästa lagen ifrån Damettan. Den lägre damligan är uppdelad i fyra regioner, varifrån de fyra bästa lagen gör upp om de två platserna i direktkvalet. Lagen möter här varandra i bäst av tre matcher, varifrån de segrande lagen får spela i nästa säsong av Svenska damhockeyligan.