För att kunna kora en finsk mästare i ishockey så avslutas Liiga-säsongen med ett slutspel. Här ställs de bästa lagen mot varandra i tuffa dueller där varje enskild match är otroligt viktig. Upplägget för det finska slutspelet liknar på många sätt det som spelas i svenska SHL. De lag som placerar sig i topp 6 i grundseriens tabell går direkt till kvartsfinal, medans lag 7-10 får kvala mot varandra om de sista två platserna.

På den här sidan kommer vi framöver att publicera ett spelschema i samband med att lagen till Liiga slutspelet 2022 blir klara.

Slutspelet Liiga säsongen 2021/2022

Åttondelsfinaler i Liiga

I åttondelsfinalerna gör lagen på plats 7, 8, 9 och 10 i grundserien upp om de sista två platserna i slutspelet. Här möts lagen i bäst uv tre matcher och det lag som tar hem minst två matcher i vardera möte kvalificerar sig vidare in i slutspelet. Laget som kom på sjunde plats möter här automatiskt det tionde laget, samtidigt som lag åtta och nio möter varandra.

Liiga slutspel

Vidare i slutspelet är det bäst av totalt sju matcher som gäller. Dock innebär inte detta att det alltid blir just sju matcher som spelas, utan ibland kan det bli fyra raka vinster för ett lag som avgör det hela.

Internationellt spel för segraren

Det lag som vinner Liiga-slutspelet får äran att tillsammans med de tre bästa lagen i grundserien representera Finland i nästkommande säsongs upplaga av Champions Hockey League, som är den internationella ligan för europeisk hockey. Här kan man bland annat ställas mot lag ifrån SHL, samt ett flertal andra ligor. Totalt har Liiga 4 platser i CHL.