Här hittar du resultat ifrån samtliga matcher som hittills har spelats under Liiga-säsongen 2019/2020. I den högsta finska ligan deltar de 15 främsta klubbarna i kampen om mästartiteln. Matcherna som spelas bjuder på högklassig ishockey, där varje seger som lagen kan få med sig är otroligt viktig för ställningen i tabellen. Det är ett stort antal segrar som krävs för att man ska kunna räkna hem en plats i slutspelet.

Resultat Liiga 2019/2020

Laddar...

Liiga är en hockeyliga som har funnits sedan 1976 och under dessa år har det blivit en hel del spännande matcher. Flera lag har varit med i ligan sedan start och även vunnit det hela vid ett flertal gånger. Den klubb som idag har flest Liiga-titlar är TPS Turku som blivit finska mästare tio gånger. Klubben har Åbo som hemstad och vann sitt senaste mästerskap 2010

Numera är ligan en låst sådan, vilket innebär att lagen som är med inte riskerar att åka ut om de skulle prestera sämre under en säsong. Dock krävs det ändå att man håller en viss nivå för att hänga med i ligan och inte riskera att bli utslängda. På samma sätt kan lag ifrån den längre ligan Mestis bli uppflyttade om de har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att medverka.