Här presenterar vi den aktuella tabellen för hockeyligan KHL under säsongen 2019/2020. Tabellen uppdateras efter varje spelad omgång, där viktiga poäng delas ut beroende på hur lagen presterar. Tabellen kan delas upp utifrån konferenserna eller divisionerna, vilket ger en bättre bild kring hur lagens chanser till avancemang ser ut. Det är nämligen de alg som lyckas bäst i respektive konferens som tar sig till Gagarin Cup, som är namnet på ligans slutspel.

Tabell KHL 2019/2020

Laddar...

Poängsystemet för KHL ser ut som följer (från och med säsongen 2018/2019):

  • 2 poäng – vinst (även vid vinst efter förlängning)
  • 1 poäng – ges till båda lagen vid oavgjort i ordinarie tid.
  • 0 poäng – förlust

Gagarin Cup – Det tuffa slutspelet
Precis som i många andra hockeyligor så står det även i KHL en eftertraktad pokal på spel. Gagarin Cup kallas denna och är döpt efter ryska kosmonauten Jurij Gagarin. Att få chansen att ta hem denna är en dröm för många spelare och det hela kan jämföras med Stanley Cup i den amerikanska ligan.

För att få komma till Gagarin Cup-slutspelet gäller det att man hamnar i topp-8 bland lagen i den konferens som man är med i. Dessa lag får sedan spela ett klassiskt slutspel mot varandra där man måste ta sig förbi såväl sextondels- kvarts- och semifinal för att komma hela vägen till slutet. Här ställs det bästa laget från den östra och västra divisionen mot varandra i ett intensivt möte där upp till sju matcher kan behöva spelas innan det hela kan avgöras. Ibland kan det dock räcka med fyra möten innan ett utav lagen står som slutlig vinnare.

Det lag som har lyckats med bedriften att vinna Gagarin Cup flest gånger är Ak Bars, Kazan, Dynamo Moskva och Metallurg Magnitogorsk som alla vunnit pokalen två gånger vardera. Hittills har det endast varit ryska klubbar som tagit hem titeln.