KHL tabell

Här presenterar vi den aktuella tabellen för hockeyligan KHL. Tabellen uppdateras efter varje spelad omgång.

Laddar...

Poängsystemet för KHL ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 2 poäng – vinst efter förlängning eller straffar
  • 1 poäng – förlust efter förlängning eller straffar
  • 0 poäng – förlust under ordinarie tid

Gargarin Cup – Det tuffa slutspelet
Precis som i många andra hockeyligor så står det även i KHL en eftertraktad pokal på spel. Gargarin Cup kallas denna och är döpt efter ryska kosmonauten Jurij Gargarin. Att få chansen att ta hem denna är en dröm för många spelare och det hela kan jämföras med Stanley Cup i den amerikanska ligan.

För att få komma till Gargarin Cup-slutspelet gäller det att man hamnar i topp-8 bland lagen i den konferens som man är med i. Dessa lag får sedan spela ett klassiskt slutspel mot varandra där man måste ta sig förbi såväl sextondels- kvarts- och semifinal för att komma hela vägen till slutet. Här ställs det bästa laget från den östra och västra divisionen mot varandra i ett intensivt möte där upp till sju matcher kan behöva spelas innan det hela kan avgöras. Ibland kan det dock räcka med fyra möten innan ett utav lagen står som slutlig vinnare.

Det lag som har lyckats med bedriften att vinna Gragarin Cup flest gånger är Ak Bars Kazan, Dynamo Moskva och Metallurg Magnitogorsk som alla vunnit pokalen två gånger vardera. Hittills har det endast varit ryska klubbar som tagit hem titeln.