Junior Hockey VM tabell

Här presenteras tabellerna för juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2018. Turneringen kommer att spelas i den amerikanska staden Buffalo mellan datumen 26 december 2017 och 5 januari 2018.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Poängsystemet för Junior Hockey VM ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 2 poäng – vinst efter förlängning eller straffar
  • 1 poäng – förlust efter förlängning eller straffar
  • 0 poäng – förlust under ordinarie tid

Utformningen utav VM-grupperna
De tio lag som kommer att delta vid världsmästerskapet blir klara ganska så direkt efter det föregående årets mästerskap. De åtta lag som tar sig vidare till slutspel är nämligen samtidigt garanterade att få spela i VM även det kommande året. De ytterligare två platserna går till det lag som vunnit mästerskapet för division 1-lag, samt vinnaren i en slags playoff mellan de två sämsta lagen i föregående års gruppspel. dessa två grupptvåor möts i ett bäst utav tre-möte, där vinnaren får stanna kvar i högstaligan, samtidigt som förloraren degraderas till division 1.

Lagen delas sedan in i grupper utifrån sin placering, där man försöker få till en bra mix med topp- och bottenplacerade lag i bägge grupperna. Inför VM 2018 så är det Vitryssland som är det nytillkomna laget, som återvänder till toppligan efter att ha spelat en säsong i division 1.