Här hittar du  resultaten från matcherna som spelats i juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2022. Turneringen spelas mellan den 26 december och 5 januari i de kanadensiska städerna Edmonton och Red Deer.

Laddar...

Sveriges framgångar i VM-sammanhang
Juniorkronorna är ett landslag som har återkommit i VM-turneringen varje år. Laget har inte en enda gång råkat åka ur ligan och tvingats spela i den lägre divisionen, utan ständigt hålls sig i topp-skiktet. Ska man se till den totala medaljligan ligger man för tillfället på en tredjeplats med sammanlagt 17 medaljer. Hittills består samlingen av 2 guld, 11 silver och 5 brons.

Förutom att plocka hem medaljer har Sverige fått äran att vara värdnation för mästerskapet vid sex tillfällen. Senast man gjorde detta var 2014, då man tog silver på hemmaplan efter en final mot Finland. Vilka svenska städer som har fått nyttja sina arenor till mästerskapet har varierat och man har hållit till både i norra och södra Sverige. Här senast var det i Malmö som matcherna spelades, medans det gången innan, 2007, skedde i Leksand och Mora.