Här hittar du de fyra tabellerna för Hockeyettan 2019/2020. De 46 deltagande lagen är indelade i fyra divisioner med 10 eller 12 lag i vardera, där alla möter varandra två gånger inom divisionerna. När dessa möten är över avancerar de fem bästa lagen ur vardera grupp till Allettan, där lagen som tar sig till ligans stora final tas fram. De resterande lagen i Hockeyettan spelar i sin tur vidare i Vårserien, varifrån lag kan avancera till playoff men även riskera att få spela kvalspel för att hålla sig kvar.

Tabeller Hockeyettan 2019/2020

Hockeyettan Norra

Laddar...

Hockeyettan Södra

Laddar...

Hockeyettan Östra

Laddar...

Hockeyettan Västra

Laddar...

Poängsystemet för Hockeyettan ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 2 poäng – vinst efter förlängning eller straffar
  • 1 poäng – förlust efter förlängning eller straffar
  • 0 poäng – förlust under ordinarie tid

Under grundsäsongen av Hockeyettan spelar lagen 18 eller 22 matcher vardera beroende på vilken av divisionerna man spelar i. Här hinner lagen med att möta varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. När dessa matcher är spelade går lag 1-5 i vardera division vidare till Allettan, samtidigt som resterande lag spelar i Hockeyettans Vårserie.

I båda dessa fortsättningsserier är det precis som i grundserien viktigt att man placerar sig då högt upp på möjligt. De lag som spelar bäst kommer nämligen få fortsätta säsongen ytterligare i kvalserien till Hockeyallsvenskan, samtidigt som resterande klubbar har spelat klart för säsongen.