Efter att  omgångarna i KHL:s grundserie är över så inleds Gagarin Cup, som är turneringens stora slutspel. Hit tar sig sammanlagt 16 lag som sedan spelar ett klassiskt slutspel, där varje möte sker i bäst av 7 matcher. Vinnarna i dessa möten avancerar sedan till nästa möte tills det endast är två lag kvar. Dessa får sedan göra upp i finalmötet där Gagarin-pokalen ska delas ut. Även detta möte sker i upp till sju matcher.

På den här sidan kommer vi framöver att publicera ett slutspelsträd i samband med att lagen till Gagarin Cup 2022 blir klara. Dessutom kommer du här hitta datum och tider för samtliga slutspelsmatcher.

Gagarin Cup-slutspelet 2022

Ifrån de två konferenserna i KHL avancerar de fyra divisionsvinnarna tillsammans med de efterföljande sex bästa lagen ur vardera division. Man kan säga att det är i snitt fyra lag ifrån vardera division som tar sig hit, men i en del fall kan det vara 5 lag ifrån en division och 3 ifrån en annan. Lagen möter i slutspelet lag ifrån samma konferens, fram tills finalen där det är de bästa lagen ifrån den västra och östra konferensen som gör upp.

Många kan tro att det oftast är de lag som lyckats allra bäst under grundomgången som det även går bäst för under slutspelet, men så behöver det inte vara. Det kan också vara så att ett slutspelsmöte avgörs på mindre än sju matcher, där fyra möten är det minsta antalet som krävs. Bland annat avslutades 2019 års slutspel med just fyra möten mellan CSKA och Avangard, där CSKA gick vinnande ur samtliga möten.