Champions Hockey League 2020/2021 är inställt på grund av covid-19 pandemin!

Här hittar du all information om slutspelet i Champions Hockey league säsongen 2020/2021. Vanligtvis brukar Champions Hockey League börja i augusti och inledas med gruppspel där de två bästa från varje grupp sedan tar sig vidare till slutspel. Men på grund av coronapandemin så har säsongen 2020/2021 blivit annorlunda.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Det gör att turneringen börjar direkt i slutspelet och pågår mellan 16 november och 9 februari. Alla 32 lag som deltar i slutspelet är med och deltar. Det är sedan utslagsrundor hela vägen till finalen. De lagen som lottas mot varandra möts i ett dubbelmöte där vinnaren tar sig vidare till nästa omgång.

Upplägget är enligt följande;
32-delsfinal
16-delsfinal
Kvartsfinal
Semifinal
Final

Slutspelet CHL säsongen 2020/2021

Skellefteå - Zug
Tychy - Liberec
Aalborg - Karpat
Ilves - Munchen
Neman Grodno - Frölunda
Servette - Straubing Tigers
Sparta Prague - Lukko
Stavanger - Rögle
Tappara - Salzburg
Yunost Minsk - Trinec
Eisbaren Berlin - Luleå
Vienna Capitals - Davos
Biel - Bolzano
Grenoble - Adler Mannheim
Sonderjyske Ishockey - Zurich
Zug - Skellefteå
Trinec - Yunost Minsk
Bolzano - Biel
Frölunda - Neman Grodno
Karpat - Aalborg
Lukko - Sparta Prague
Munchen - Ilves
Rögle - Stavanger
Salzburg - Tappara
Adler Mannheim - Grenoble
Straubing Tigers - Servette
Liberec - Tychy
Luleå - Eisbaren Berlin
Zurich - Sonderjyske Ishockey
Davos - Vienna Capitals

Vanligtvis Inför ett slutspelet sker en lottning, där gruppvinnarna lottas ihop med en grupptvåa inför åttondelsfinalerna. Precis som i gruppspelet finns det här en regel som gör att två lag ifrån samma liga inte kan lottas ihop med varandra. Dock kan det hända att lag ifrån till exempel SHL ställs mot varandra längre fram i turneringen.

Samtliga steg i CHL-slutspelet med undantag för den stora finalen spelas i form av dubbelmöten, där den sammanlagda målsiffran avgör vem som tar sig vidare till nästa omgång. Skulle det vara så att lagen gjort lika många mål efter de två matcherna spelas en förlängning där den slutliga vinnaren tas fram.

Under slutspelet får lagen spela en match på hemmaplan och en på bortaplan, vilket ger en rättvis fördelning när det till exempel kommer till stöd från publiken. När det kommer till var den stora finalen spelas tittar man på de lag som tar sig hit och de prestationer som laget gjort under den gångna säsongen. Det lag som haft bäst resultat i sina tidigare matcher äras med hemmafördel i finalen.