Här hittar du all information om slutspelet i Champions Hockey league säsongen 2021/2022. Champions Hockey League  börjar i augusti och inleds med gruppspel där de två bästa från varje grupp sedan tar sig vidare till slutspel.

Upplägget är enligt följande;
32-delsfinal
16-delsfinal
Kvartsfinal
Semifinal
Final

Slutspelet CHL säsongen 2021/2022

Mlada Boleslav - Zurich
Jastrzebie - Frisk Asker
IFK Helsinki - Frölunda
Leksands - Fribourg
Skellefteå - Tappara
TPS Turku - Vaxjo
Eisbaren Berlin - Lugano
Munchen - Zug
Salzburg - Bolzano
Sonderjyske Ishockey - Rögle
Trinec - Slovan Bratislava
Lukko - Cardiff
Donbass - Klagenfurt
Rouen - Rungsted
Sparta Prague - Bremerhaven
Lausanne - Adler Mannheim
Frisk Asker - Jastrzebie
Frölunda - IFK Helsinki
Tappara - Skellefteå
Vaxjo - TPS Turku
Bremerhaven - Sparta Prague
Fribourg - Leksands
Zurich - Mlada Boleslav
Bolzano - Salzburg
Rungsted - Rouen
Slovan Bratislava - Trinec
Rögle - Sonderjyske Ishockey
Adler Mannheim - Lausanne
Lugano - Eisbaren Berlin
Zug - Munchen
Cardiff - Lukko
Klagenfurt - Donbass

Vanligtvis Inför ett slutspelet sker en lottning, där gruppvinnarna lottas ihop med en grupptvåa inför åttondelsfinalerna. Precis som i gruppspelet finns det här en regel som gör att två lag ifrån samma liga inte kan lottas ihop med varandra. Dock kan det hända att lag ifrån till exempel SHL ställs mot varandra längre fram i turneringen.

Samtliga steg i CHL-slutspelet med undantag för den stora finalen spelas i form av dubbelmöten, där den sammanlagda målsiffran avgör vem som tar sig vidare till nästa omgång. Skulle det vara så att lagen gjort lika många mål efter de två matcherna spelas en förlängning där den slutliga vinnaren tas fram.

Under slutspelet får lagen spela en match på hemmaplan och en på bortaplan, vilket ger en rättvis fördelning när det till exempel kommer till stöd från publiken. När det kommer till var den stora finalen spelas tittar man på de lag som tar sig hit och de prestationer som laget gjort under den gångna säsongen. Det lag som haft bäst resultat i sina tidigare matcher äras med hemmafördel i finalen.