Här hittar du all information om slutspelet i Champions Hockey league säsongen 2019/2020. När gruppspelet i den europeiska hockeyligan är över avancerar de bästa lagen till slutspelet, där en slutlig segrare kommer att tas fram. Av de 32 lagen som deltar i Champions Hockey League tar sig hälften vidare till slutspelet, som inleds med åttondelsfinaler. Det är de två lagen som placerar sig överst i respektive grupp som går vidare till slutspelet, vilket innebär att man måste prestera ifrån start för att lyckas ta sig hela vägen hit.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

På den här sidan kommer vi framöver att publicera ett slutspelsträd i samband med att lagen till CHL-slutspelet 2020 blir klara. Dessutom kommer du här hitta datum och tider för samtliga slutspelsmatcher.

Slutspelet CHL säsongen 2019/2020

Inför slutspelet sker en lottning, där gruppvinnarna lottas ihop med en grupptvåa inför åttondelsfinalerna. Precis som i gruppspelet finns det här en regel som gör att två lag ifrån samma liga inte kan lottas ihop med varandra. Dock kan det hända att lag ifrån till exempel SHL ställs mot varandra längre fram i turneringen.

Samtliga steg i CHL-slutspelet med undantag för den stora finalen spelas i form av dubbelmöten, där den sammanlagda målsiffran avgör vem som tar sig vidare till nästa omgång. Skulle det vara så att lagen gjort lika många mål efter de två matcherna spelas en förlängning där den slutliga vinnaren tas fram.

Under slutspelet får lagen spela en match på hemmaplan och en på bortaplan, vilket ger en rättvis fördelning när det till exempel kommer till stöd från publiken. När det kommer till var den stora finalen spelas tittar man på de lag som tar sig hit och de prestationer som laget gjort under den gångna säsongen. Det lag som haft bäst resultat i sina tidigare matcher äras med hemmafördel i finalen.

Här följer datumen för CHL slutspelet 2019/2020
12 och 13 november 2019 – Åttondelsfinal 1
19 och 20 november 2019 – Åttondelsfinal 2
3 och 4 december 2019 – Kvartsfinal 1
10 december – Kvartsfinal 2
7-8 januari 2020 – Semifinal 1
14-15 januari 2020 – Semifinal 2
4 februari 2020 – Final