Här hittar du all information om slutspelet i Champions Hockey league säsongen 2021/2022. Champions Hockey League  börjar i augusti och inleds med gruppspel där de två bästa från varje grupp sedan tar sig vidare till slutspel.

Upplägget är enligt följande;
32-delsfinal
16-delsfinal
Kvartsfinal
Semifinal
Final

Slutspelet CHL säsongen 2021/2022

Frölunda - Leksands
Rögle - Sparta Prague
Rouen - Tappara
Munchen - Lukko

Vanligtvis Inför ett slutspelet sker en lottning, där gruppvinnarna lottas ihop med en grupptvåa inför åttondelsfinalerna. Precis som i gruppspelet finns det här en regel som gör att två lag ifrån samma liga inte kan lottas ihop med varandra. Dock kan det hända att lag ifrån till exempel SHL ställs mot varandra längre fram i turneringen.

Samtliga steg i CHL-slutspelet med undantag för den stora finalen spelas i form av dubbelmöten, där den sammanlagda målsiffran avgör vem som tar sig vidare till nästa omgång. Skulle det vara så att lagen gjort lika många mål efter de två matcherna spelas en förlängning där den slutliga vinnaren tas fram.

Under slutspelet får lagen spela en match på hemmaplan och en på bortaplan, vilket ger en rättvis fördelning när det till exempel kommer till stöd från publiken. När det kommer till var den stora finalen spelas tittar man på de lag som tar sig hit och de prestationer som laget gjort under den gångna säsongen. Det lag som haft bäst resultat i sina tidigare matcher äras med hemmafördel i finalen.