Nyheter

SHL-spelare som kommer att delta i OS 2018

Det är nu inte långt kvar tills vinter-OS i Sydkorea drar igång, där hockeyn är en utav de större sporterna. Samtliga landslag har nu tagit ut sina trupper med spelare som de kommer att ta med sig till turneringen som börjar om drygt två veckor. Tio utav SHL:s 14 klubbar kommer under den här tiden bli av med en eller flera utav sina spelare som under perioden istället kommer att spela för sin hemmanation. Även två spelare ifrån Hockeyallsvenskan har fått äran att delta i turneringen. Här följer en summering utav spelarna ifrån de olika klubblagen.

BRYNÄS: Simon Bertilsson (Sverige), Ryan Gunderson (USA).

DJURGÅRDEN: René Bourque (Kanada)

FÄRJESTAD: Mikael Wikstrand (Sverige), Dick Axelsson (Sverige), Lars Haugen (Norge)

FRÖLUNDA: Joel Lundqvist (Sverige) , Rasmus Dahlin (Sverige), Mats Rosell Olsen (Norge), Mattias Nörstebö (Norge), Jan Mursak (Slovenien)

LINKÖPING: Derek Roy (Kanada), Chad Billins (USA), Ken André Olimb (Norge), Mathis Olimb (Norge)

MORA: Erland Lesund (Norge)

HV71: Stefan Elliot (Kanada)

VÄXJÖ: Viktor Fasth (Sverige), Noah Welch (USA)

SKELLEFTEÅ: Pär Lindholm (Sverige), Oscar Möller (Sverige), Joakim Lindström (Sverige)

ÖREBRO: Sakari Manninen (Finland)

Hockeyallsvenskan:

MODO: Martin Röymark (Norge)

TIMRÅ: Henrik Haukeland (Norge)

Svenska lag i CHL-kvartsfinal

Den europeiska ishockeyturneringen Champions Hockey League går mot sitt slut och är just nu inne på sina kvartsfinaler. Här kvarstår åtta klubblag från flera olika ligor, där två utav lagen kommer ifrån den svenska högstaligan.

Totalt deltog fem svenska klubbar i turneringens gruppspel, varifrån Brynäs, Frölunda, Växjö och Malmö avancerade till slutspel. Här ställdes Brynäs mot tyska Adler Mannheim i åttondelsfinalen, varifrån man avancerade vidare till kvarten där man hittills mött tjeckiska Oceláři Třinec i ett utav två inplanerade möten. Matchen slutade i förlust och returen sker den 12 december i Gävlerinken.

Även Växjö tog sig vidare ifrån åttondelsfinalen efter att ha besegrat Red Bull Munich med 6-5 i sammanlagd poäng. I kvartsfinalens första halva blev det förlust mot schweiziska SC Bern, men även här sker returen på svensk mark dagen innan lucia.

De två lagen placerar sig på varsin sida utav slutspelsträdet, vilket innebär att det inte kan bli ett svenskt möte förrän i den stora finalen. Hittills har det enbart blivit svenska lag som tagit hem den stora turneringen som just nu är inne på sin fjärde upplaga. Om det blir så åter en gång kvarstår att se.

Ligahockeyn igång efter uppehåll

I flera utav de europeiska ishockeyligorna har det under förra veckan varit ett avbrott på grund utav Karjala Cup där flera landslag deltog. Under gårdagen och dagen idag drog matcherna igång på nytt och i och med detta tänkte vi ta en titt på ställningen i tabellerna.

KHL
Den ryska ligan har kommit ungefär halvvägs i grundserien, där lagen hunnit med att spela mellan 27 och 31 utav sina totala 60 möten. Just nu är det SKA som leder ligan med ett försprång på hela 23 poäng ner till tvåorna Jokerit. Sankt Petersburg låg även i toppen när förra säsongen var över och tog efter det även hem slutspelet.

SHL
De svenska topplagen har hunnit med att spela ungefär en tredjedel utav säsongen och för tillfället är det Växjö Lakers som toppar tabellen tätt följda utav Färjestad på samma poäng. Även förra året var det Växjö som låg i toppen utav tabellen när grundserien var över, men laget fick sedan se sig utslagna i kvarten. Fjolårets vinnare HV71 placerar sig just nu som fyra i tabellen.

Liiga
Den finska ligan har precis som den svenska kommit ungefär en tredjedel på vägen mot slutspelet. Kärpät är laget som toppar tabellen, men det är inte stora mellanrum som skiljer lagen åt. I fjol slutade laget på en åttondeplats i tabellen och slogs ut i åttondelsfinalerna. Fjolårets segrare Tappara som även toppade grundserien ligger för tillfället på en andraplats.